Közélet

2009.04.28. 11:09

Püspök tett látogatást Szelevényen

Dr. Patrik Sreiff, a Metodista Egyház Közép- és Dél Európai püspöke tett látogatást a minap Szelevényen. Kíséretében Csernák István szuperintendens és Hecker Róbert leklész is részt vett a találkozón.

SZOLJON

Elsősorban a Metodista Egyház támogatásával a tavaly felújított Kossuth Lajos út 2. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületet tekintették meg, ezt követően pedig ellátogattak a község nevezetességeihez és a 2006-os árvíz emlékezetesebb helyszíneihez is.

— A szállás húsz fő elhelyezésére alkalmas — mondta el Pánczél Ferenc polgármester. — A Metodista Egyház 2,7 millió forintot, a többit az önkormányzat adta a 3,5 milliós beruházáshoz. Ezt elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek csereüdültetésére szeretnénk használni. Ha a jövőben lesz pályázati lehetőség rá tovább bővítenék 10-15 férőhellyel a szálláshelyet. Azt is szeretnénk, ha a településünk hátrányos helyzetű gyermekeinek is lenne lehetőségük csereüdültetés révén eljutni olyan helyekre, ahová más esetben nem tudnának. Ez a gazdasági helyzet miatt most különösen fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!