Közélet

2009.05.06. 13:00

Bírósági perre viszik a jászladányi támogatásügyet

Ügyészségi beadvány után immár perre viszi a jászladányi önkormányzat a Móra Ferenc Általános Iskola számára megnyert, majd visszavont képességkibontatkoztató támogatás ügyét.

B. Gy.

Bírósági pert indít a jászladányi önkormányzat, mivel máig nem érkezett semmiféle válasz a Móra Ferenc Általános Iskola 2007-ben megnyert, majd gyorsan visszavont képességkibontakoztató támogatása ügyében.

Mint annak idején megírtuk, az önkormányzati iskolának 3,6 millió forint képességkibontakoztató támogatást ítélt meg az Oktatási Minisztérium. Ám később ezt adminisztrációs hibára hivatkozva visszavonta. Ezért levelet írtak Aáry-Tamás Lajosnak, az oktatási jogok biztosának és Szekeres Imre térségi országgyűlési képviselőnek, miszerint az önkormányzatot jogsérelem érte. (Szekeres Imre aztán e-mail üzenetben jelezte, hogy az önkormányzat felvetését a minisztériumhoz továbbította.) Mint Dankó István polgármester elmondta, legutóbb négy hónappal ezelőtt ismét elküldték ezt a levelet Aáry-Tamás Lajosnak, de válasz a mai napig nem jött sehonnan sem.

A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy miután már ügyészségi beadvánnyal is éltek ez ügyben, immár bírósági pert indítanak, mert nem hagyhatják, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek hátrányt szenvedjenek. A polgármester hozzátette: ebben az anyagi helyzetben amúgy is minden pénzért meg kell küzdenie az önkormányzatnak.

B. Gy. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!