Közélet

2009.05.23. 10:06

Gyermeknap a Hild téren

A szolnoki gyerekek idén kétszer ünnepelhetnek. A hónap utolsó vasárnapján az Aba-Novák Kulturális Központban zajló táncgálához kapcsolódóan rendeznek hagyományőrző gyermeknapot.

MG

 Egy héttel korábban, május 24-én pedig a már megszokott városi Remondis gyermeknapra várják a kicsiket és nagyokat. Az utóbbit szervező Gyermek- és Ifjúsági  Közalapítvány vezetője, Bíró Árpád elmondta: az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget adnak tehetséges fiatalok bemutatkozására. Összesen 290 gyermek lép majd színpadra, de az igazi sztárok sem fognak hiányozni. A sportcentrum valamint a Napsugár Gyermekház pedig különböző játékokkal várják a Hild térre kilátogatókat. De beülhetnek a gyerekek rendőr-, tűzoltó- valamint kukásautóba is.
A Remondis egy környezetvédelmi totójátékkal is készül. A kérdéseket megválaszoló minden gyermek ajándékot kap, a helyes megfejtők között pedig társasjátékot, mobiltelefont, fényképezőgépet sorsolnak ki.  Kohári István, a Remondis Szolnok Zrt. munkatársa elmondta: nagyon fontosnak tartják, hogy a környezetvédelem fontosságával már a gyermekeket megismertessék. Erre pedig jó alkalmat kínál a városi gyermeknap.
A Hild téren zajló változatos műsor 10 órakor kezdődik. Dósa Matyi 11 órától szólóban, 12 órától pedig barátaival — Szabó Erikával (Tilda) és Balogh Edinával (Kinga) — lép színpadra. Szandi előadását 16 órától, a Crystalét pedig 17 órától tapsolhatja meg a nagyérdemű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!