Közélet

2009.05.27. 10:39

Hová mehetünk kikapcsolódni?

Szolnoki, heti programelőzetes

SZOLJON

KONCERT

A Xavéri Szent Ferenc kápolnában tartandó májusi szentesített műsorórára várják Verebes Györgyöt, a Vitrázs: Vörösben — kékben — fehérben című zongoramű szerzőjét és előadóját. A május 28-án 18 órakor kezdődő rendezvényre várják az érdeklődőket. Ugyanebben a kápolnában május 29-én 18 órakor kezdődik az Amit szívedbe rejtesz című Holló János és Váczy Tamás zenés irodalmi műsora.

ELŐADÁS

Azért olyan szép a világ, mert a szíve Magyarország — a Kárpát-medence szakrális földrajza elnevezéssel Born Gergely geo biológus tart előadást a Hazatalálás programsorozat keretében május 28-án 18 órakor kezdődik az Szolnokon, az Aba-Novák Kulturális Központban.

IFJÚ TŰZOLTÓK

Általános Iskolák közötti ifjúsági tűzoltó vetélkedőt tartanak május 29-én 13 órától a Véső úti MÁV Sportpályán. A csapatok elméleti és gyakorlati feladatokból mérik össze tudásukat.

TÁBOROZNAK

XVII. Országos Ipar- és Képzőművészeti Alkotótábor nyílt Szolnokon, a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban. A május 29-ig tartó rendezvényen értelmileg sérült iskolás- és felnőtt korúak találkoznak és végeznek műhelymunkákat: festhetnek, agyagozhatnak, lesz gyöngyfűzés, fafaragás hímzés, papír-batik, kreatív műhely. Az esti programok is szórakoztatóak: diszkó, táncház, kürtőskalács sütés, tábortűz, amerikai foci nyújtja a kikapcsolódást a táborlakóknak.

GYALOGTÚRÁZÓK TALÁLKOZÓJA

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a gyalogtúrázók országos találkozóját a Tiszaligetben, a Turisztikai- és Szabadidőközpontban május 29-től június 1-ig. A találkozó célja bemutatni a megye, a Tisza és az Alföld még nem eléggé ismert, de annál nagyobb természeti, történelmi és kulturális értékeket rejtő tájait. A tájformáló Tiszát és mellékfolyóit, a csendes holtágakat, a halkan susogó galéria erdőket, a homályos múltig visszavezető történelmi emlékeket, valamint a föld mélyéből feltörő melegvizek által táplált, kényeztető fürdőket. Cél a természetjárás népszerűsítése, elsősorban a gyalogos túrázás változataival.

NÉPTÁNCFESZTIVÁL

XX. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál lesz május 30-tól június 1-ig Szolnokon. A fesztivál programsorában szombaton az Aba-Novák kulturális Központban Volt egyszer egy Kassák klub — fesztiváltörténeti kiállítás nyílik. Múltidéző címmel előadás lesz elmúlt fesztiválok emlékezetes „alkotásaiból”, mely nemcsak emlékezés, hanem kapcsolat teremtés a múlt és a jelen között, hídként átívelve az elmúlt évtizedet. Fellépnek budapesti, jászberényi, szolnoki valamint felvételről sok nagy sikerű, díjazott koreográfiát bemutató együttesek. Este nosztalgia táncház lesz a Sebő együttessel.

Vasárnap Szigligeti Színházban 15 órakor kezdődik a versenyprogram. Az Aba-Novák Kulturális Központban, a Hild téren pünkösdi vígasság és városi gyermeknap lesz. Itt citerások, zenés, játékos közönségcsalogató, néptánccsoport, gólyalábas színház előadása, interaktív gyermekprogram, iskolások bemutatója, bábjáték, bohóc és népzene várja a pünkösdi vígasság résztvevőit. A nap folyamán jurta, játszóház, kézműves programok, lovaskocsikázás is lesz. Este táncház, majd éjfélkor pünkösdi király- és királynéválasztás.

Hétfőn a Szigligeti Színházban délelőtt kihirdetik a néptáncfesztivál díjazottjait, majd 10 órakor gálaműsor kezdődik. Az ANKK-ban és a Hild téren folytatódik a pünkösdi vígasság 10 órától: közönségcsalogató, néptáncosok, kézműves játszóház, jurta, mesterség bemutatók szórakoztatják az odalátogatókat. Mindhárom napon a Hild téren népművészeti kirakodóvásár is lesz.

SZÍNHÁZ

A Szigligeti Színházban május 28-án 19 órakor a Doktor Zsivagó, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka lesz látható. Május 29-én 19 órakor az Országúton (Rátkai-bérlet), 30-án 19 órakor a Csókos asszony (Lehár-bérlet), június 2-án 15 órakor az Országúton (Dajka-bérlet), valamint 20 órakor a Tisza Szálló fürdőben a Gőzben, 3-án a színház nagyszínpadán a Csókos asszony című (Ódry-bérlet) darabot adják elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!