Közélet

2009.05.29. 17:15

Jászberényi rövid hírek

Jászberény és környéke - rövid hírei.

BCS

A városban született természetkutatóra emlékeztek

A jászberényi  születésű Vásárhelyi István természetkutatóra emlékeztek május 28-án. Egykori szülőháza helyén tartott  ünnepségen átadták a Vásárhelyi díjakat. Idén Goda Zoltán a Városvédő- és Szépítő Egyesület tagja, és Jakus Vendelné a Gróf Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatóhelyettese kapta meg a kitüntetést. Délután a Déryné Művelődési Központbana város ifjú természetkutatóinak vetélkedőjét tartották, ahol legeredményesebben a Lehel Vezér Gimnázim diákjai szerepeltek.

Megyei elismerés a berényi ápolónak

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából pénteken a megyeházán köszöntötték a egészségügyi szakdolgozókat. Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke, méltatta a szakdolgozók áldozatos, sokszor embert próbáló munkáját, és az elkötelezettséget, ami nélkül nem tudnák magas színvonalon végezni tevékenységüket. Az ünnepen átadták a Magyar Ápolási Egyesület díjait, amelyet többek között Tajtiné Herédi Magdolna, a jászberényi Szent Erzsébet Kórház sebészeti osztályának nővére is átvehetett.

Elkészült a rendelő akadálymentesítése

Jásztelken elkészült az orvosi rendelő akadálymentesítése. A kivitelezési munkákat követően a műszaki átadás megtörtént, ez idő szerint a használatbaváteli engedélyeztetés folyamata zajlik. Kisbakonyi Zoltánné polgármester asszony elmondta, hogy július 1-jétől már a megújult helyen folytathatják az ellátást.  

Nemzetközi pedagógus konferenciát tartanak

Jászberényben a „Maci” Alapítványi Óvoda, Fejlesztő Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat nemzetközi konferenciát rendez ma a SZIE Alkalmazott Bölcsészeti Kar dísztermében pedagógusok és olyan érdeklődők számára, akik tapasztalatokat szeretnének gyűjteni arról, hogy milyen módon valósítható meg korai kisgyermek korban a nevelés integrált keretek között. A konferencián a hazai szakemberek mellett angliai, romániai, illetve holland pedagógusok is beszámolnak eredményeikről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!