Közélet

2009.05.15. 09:52

Jászsági rövid hírek

Rövid hírek az Alsó-Jászság területéről.

BCS-DM

Megérkezett a hatósági engedély

Jászkisérre megérkezett a napokban a környezetvédelmi hatóság úgynevezett egységes környezethasználati engedélye a településen létrehozandó akkumulátor újrahasznosító üzem megépítéséhez. Hajdú László polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy az üzem építése várhatóan a nyáron kezdődik el.

Támogatás a világtalálkozó szervezéséhez

Alattyán kettő millió forintot nyert a Nemzeti  Kulturális Alapból a tizenötödik Jász Világtalálkozó megrendezéséhez. Az összeget az ünnepi program költségeinek finanszírozására használják fel. A település lakói nemcsak anyagi támogatást várnak, hanem szívesen tesznek is a település szépítéséért. Így a hétvégén kalákában takarították festettek  mázoltak. A Gecse ház  környezetének ápolásával foglakoztak, illetve tervezik, hogy a mellette álló alkotóházat is bevakolják a település lakóinak és mestereinek segítségével.


Bemutatják tehetségüket a legfiatalabbak

Jászapáti  Önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke Nagy Pál Csaba három éve  hívta életre azt a óvodás KI—Mit—Tud—ot, melyet eddig minden óvodai év végén megrendeztek. Idén május 23-án délután lépnek a művelődési ház színpadára az ovisok. Nevelőik és a gyerekek egész évben készülnek erre a kulturális seregszemlére, amely elsősorban  azt a célt szolgálja, hogy a csemeték bemutassák a szülőknek, hozzátartozóknak, hogy mennyit  fejlődtek az elmúlt évben. A gyerekek számára pedig azért  fontos ez a bemutatkozás, hogy  már kisgyermekkorban  hozzászokjanak a közönség előtti  fellépéshez.

Szolgálati autóra pályázik a kistérség

A Jászsági Többcélú Társulás négy millió forintos támogatásra pályázik az Oktatási Minisztériumnál a térségi Egységes Pedagógiai Szakszolgálat szolgálati járművének beszerzésére. Az összeg a jármű beszerzésének költségét, illetve az idei üzemeltetési költséget tartalmazza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!