Közélet

2009.05.06. 08:12

Vasrudakat pakoltak a betegek közé a betegszállítóban

Két méteres vasrudakat és az azokat vásároló férfit vitte a betegekkel együtt Budapestre az egyik megyebeli betegszállító cég. A betegek nem kapták meg a szükséges kezeléseket, mert késve értek fel a fővárosba, visszafelé pedig vasakkal utaztak.

Négyesi Ildikó

— A férjem tüdején daganat van, ezért kemoterápiás kezelésre szorul. Mindezt Budapesten kapja meg, ezért vettük igénybe a betegszállítót — kezdi egy felháborodott szolnoki asszony. A beteg férfinak reggel kilenc órára kellett volna felérnie a pesti Korányi Kórházba. A betegeket szállító autó azonban csak fél kilenc körül ért a házaspár otthonához.

— Azt még megértem, hogy késve érkeztek hozzánk, hiszen Törökszentmiklósról is hoztak egy beteget. Azt követően pedig Jászberényben és Jászapátiban is felvettek ápolást igénylő embereket. Azt viszont nem tudom megérteni, miért kellett a betegszállító cég portásáért is elmenni — közli emelt hangon a nyugdíjas asszony. A hölgy nem érti, hogyan mehetett velük a cég alkalmazottja, amikor neki nem volt betegszállító levele.

Délután fél kettőre érkeztek meg a Korányi Kórházba. Túl későn ahhoz, hogy megkaphassa a szükséges gyógyellátást az idős úr. Ezt követően várták, hogy visszamenjenek értük. Még este hat órakor is csak várakoztak a kórház udvarában, hiszen fél hét volt, mire visszatértek a betegszállítók.

— Kiderült, miután mi kiszálltunk, nem az Uzsoki Kórházba mentek tovább, hanem először kitették a vasudvarban a bennünket szállító cég portását. Így csak az az asszony kapott kezelést, akinek a csípőjébe protézist építettek be. Ő is csak azért, mert a kezelőorvosa volt az ügyeletes aznap — panaszolja a szolnoki hölgy.
A betegek között volt még egy férfi, akit nem tudtak ellátni. Őt sugárkezelés utáni kontrollra hívták a kórházba.

Ám itt még nincsen vége az események sorának. Hiába értek este fél hétkor a Korányi Kórházba, nem indulhattak azonnal haza, mert meg kellett keresniük a vasat vásároló férfit.
— Két óra hosszáig kutattunk a portás után. Megkérdeztem a sofőrtől, mi lenne ha nélküle mennénk haza. Azt válaszolta, azt nem teheti, mert kirúgják. Kérdésemre, hogy mi történik ha rosszul lesz a férjem, azt mondta, majd hív mentőt — meséli indulatosan a nyugdíjas nő. A tüdődaganattól szenvedő férfi nejének elmondása szerint két órába telt, mire megtalálták a fémbeszerző körútján lévő kapuőrt.

— A betegszállító autóba bepakolták a portás által vásárolt mintegy két méteres vasrudakat a beteg emberekhez. A férjem már nagyon rosszul volt, de a portás egészen hazáig aludt és horkolt. Felháborító volt a viselkedése. Fél tizenkettőre értünk haza és azóta már kétszer is fel kellett utaznunk kezelésre — közli a felháborodottságtól elfúló hangon a szolnoki asszony.

Az idős nő és férje nem merték újra igénybe venni a betegszállítót, ezért a következő két kezelésre már vonattal utaztak fel. Ez minden alkalommal tízezer forintos úti költséget jelentett számukra. Mindez a hölgy hetvenezer forintos nyugdíjából és férje táppénzéből nagyon sokat elvesz.
A beteg férfi feleségét azóta megkereste a betegszállító cég vezetője azzal, hogy személyesen szeretné tisztázni a történteket. A találkozót azonban nem sikerült összehozniuk, mert a cégvezető halaszthatatlan teendőire hivatkozva lemondta azt.

A cégvezető úgy érzi, nem hibáztak
— Természetesen tudok a történtekről és nagyon sajnálom, hogy a betegek nem értek fel időben a kezelésre, ám mindez nem rajtunk múlott — kezdte az érintett betegszállító cég vezetője. — Hiába indult el ugyanis a betegekért hajnali kettő órakor a gépkocsivezető, nem tudtak a tervezett időben útra kelni, ugyanis annak ellenére, hogy előző nap kiértesítettük őket, valami miatt negyed vagy fél órát is várni kellett a betegekre, hogy elkészüljenek.

Másrészt nem csak Szolnokról szállítottunk aznap beteget Budapestre, hanem körbe kellett járnunk a megyét, Tiszaroffon és Jászárokszálláson is vettünk fel embereket. Nem látok problémát abban, hogy egy alkalmazottunk is, aki nem volt beteg, az autóban utazott, hiszen a dolgozó alkalmazkodott a betegekhez, nem pedig fordítva. Emellett ki vagyunk téve mi is az aktuális közlekedési helyzetnek, a technika is romlik. Sajnos előfordul, hogy nem érünk oda időben a célállomásra, ez azonban nem mindig rajtunk múlik. B. B.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!