Közélet

2009.08.03. 14:20

A nő unokája rohant a hírrel: kint már óriási a tűz

Bajban ismerszik a barát, tartja a mondás. Az örök igazsággal szembesültek Járvás Jánosnéék, akiknek az összegyűjtött takarmányuk vált a lángok martalékává a napokban. A tiszajenői család udvarán még szinte el sem oltották az égő lucernát és melléképületet, a szomszédok, ismerősök már jöttek és pótolták az elveszett takarmány egy részét.

Rimóczi Ágnes

A baj szombaton délután három óra körül kezdődött.
— Unokám, aki épp a kecskéket ment ki itatni, vette észre, hogy meggyulladt a lucerna. Azonnal szaladt és szólt nekem — emlékszik vissza az eseményekre Járvás Istvánné.

A hölgy elmondta: a lánglovagok — először a Tiszakécskei Önkéntes-, majd a Szolnoki Tűzoltóság — nagyon gyorsan kiértek és szakszerű munkával gyorsan el is hárították a veszélyt. — Addigra azonban már sok — negyven biztosan — szomszéd, utcabéli odajött segíteni nekünk. Jó érzés volt a bajban, hogy lehet számítani a környékbeliekre. Nem is tudom, hogyan köszönjem meg az ismerősöknek, barátoknak — tette hozzá elézékenyülve Járvás Jánosné.

A tűzben egyébként több száz kisbálányi lucerna és néhány szalmabála veszett oda. Ráadásul a lángra kapó melléképületben bennégett a család hat kecskéje is.
— A sertéseket és a két lovat a párom szerencsére ki tudta menteni. A megmaradt állatokat azonban etetni kell, ez volt eszünkben már akkor — mondta el a hölgy.

Akkor még kérdés volt, hogy honnan lesz takarmány a jószágoknak. A kérdésre szinte azonnal érkezett a válasz. A szomszédok, ismerősök, barátok rövid időn belül a család segítségére siettek, aki tudott, hozott magával némi takarmányt is. — Ez valameddig megoldás lesz, hálásan köszönjük mindenkinek — tette hozzá végül Járvásné. A tűz oka egyébként öngyulladás volt, ami egymillió forintos kárt okozott a családnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!