Közélet

2009.08.13. 10:08

A rendőrség visszavonta a büntetést

Több, mint egy év után végre lezárult a kellemetlen ügy.

Gelei József

Ismét sikerült olyan segítséget nyújtani egyik olvasónknak, melynek kézzel fogható eredménye lett. Mióta beindítottuk "Engedje, hogy segítsünk" rovatunkat, tucatszámra kapjuk a leveleket, telefonokat, hogy próbáljuk meg kibogózni az összekuszálódott szálakat, magyarázzuk meg a különféle szolgáltatók, hatóságok eljárásait, határozatait. Most éppen egy rendőrségi ügy végére sikerült pontot tennünk.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy szolnoki olvasónkat a rendőrség 2008. májusában, lakott területen belüli gyorshajtásért 30.000 forintra megbüntette. Igen ám, de a hatóság által megjelölt helyszín nem stimmelt. A fellebbezés után hónapokon keresztül levelezett a rendőrséggel: hol az első fokú eljárást lebonyolító Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei, hol a másodfokon vizsgálódó Vas Megyei Rendőrfőkapitánysággal. Az eljárás során a gyorshajtásból később tiltott helyen való parkolás lett, majd ismét gyorshajtás, csak éppen újfent olyan helyszínen, ahol nem is járt olvasónk.

- Az önök, azaz az Új Néplap tanácsára bíróságra vittem az ügyet, mely megsemmisítette a határozatot és új eljárás lefolytatására kötelezte a rendőrséget - felelte érdeklődésünkre G. Ilona. - Szinte hihetetlen, de mintha nem történt volna hónapokon keresztül semmi, az új eljárás során ugyanazt az első fokú határozatot hozta meg a rendőrség, mint legelőször: állításuk szerint olyan helyszínen hajtottam gyorsan, ahol nem is jártam. A lap segítségével ismét fellebbeztem, s most megkaptam rá választ.

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányságon hivatalból indított közigazgatási eljárás során a G. Ilona - mint az xy rendszámú jármű üzembentartóját - közigazgatási bírság megfizetésére kötelező objf. határozattal szemben előterjesztett fellebezésének helyt adok, egyben az első fokú határozatomat megsemmisítem és az ügyféllel szemben indított közigazgatási eljárást megszüntetem. A fellebbezés előterjesztése során lerótt 5000 forint összegű illeték ügyfél részére történő visszatérítéséről intézkedem. Kovács Gábor r. alezredes, rendőrségi főtanácsos."
G. Ilonának tehát sikerült segítenünk. Lehet, hogy Önnek is tudunk? Forduljon hozzánk bizalommal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!