Közélet

2009.08.08. 09:05

Biztonságban érezhetik magukat a térségben élők

Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai jelentősége az utóbbi években felértékelődött. A Tisza-tó térsége országos szinten is egyike a leglátogatottabb helyeknek.

MG

A turizmussal érintett területek közbiztonságának megszilárdításában, a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának megteremtésében, a turizmussal kapcsolatos nemkívánatos jelenségek megelőzésében hatékony segítséget nyújt a Készenléti Rendőrség térségünkbe vezényelt állománya, a Rendészeti Szakközépiskola és Rendőrtiszti Főiskola hallgatói, valamint Németországból, a Gera Megyei Rendőr-főkapitányságról érkező külföldi kollégák. Utóbbiak a Tisza-tó térségében teljesítenek szolgálatot a nyár folyamán. A turizmushoz kapcsolódóan a rendőri szervek nagyobb hangsúlyt helyeznek a megelőzésre, illetve a biztonságot szolgáló intézkedések bevezetésére, a vendégek és a helyi lakosság tájékoztatására mind a szárazföldön, mind a vízen — a Tiszai Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság segítségével. A feladatok végrehajtásában segítséget nyújt a már hagyományosnak tekinthető Tourist Police program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!