Közélet

2009.08.02. 13:50

Hiába volt szabadságon, azonnal be kellett mennie

Leginkább nyáron veszik ki szabadságukat az emberek és mennek el nyaralni családjukkal. Hogyan érinti ez a munkahelyeket? Hogyan veszik ki szabad napjaikat például a vendéglátásban és az egészségügyben dolgozók?

Négyesi Ildikó

— Februárig mindenkinek el kell készítenie a szabadságtervet, hogy az év során mikor akar szabadságra menni. Ilyenkor a hasonló munkakörben dolgozók egyeztetnek, és megállapodnak, hogy ki mikor menjen — meséli a tiszafüredi Klujber Zoltán.

Mint azt a harmincas férfi elmondta, ettől a tervtől csak a vezető engedélyével lehet eltérni, illetve eleve az az alaphelyzet, hogy a munkahely adja ki a szabadságok kétharmadát. Éppen ezért a dolgozó megmondhatja év elején, hogy mikor akar menni, és aztán majd a cég vezetője eldönti, jóváhagyja vagy felülbírálja. Zoltán munkahelyén működik az egyeztetés, általában rugalmasan kezelik a dolgot. Sokan akarnak menni nyáron, ők megegyeznek egymás között. — Nekem csak a főnökömhöz, és a másik osztály vezetőjéhez kell alkalmazkodnom, annyiban, hogy hármunk közül kell legyen itt valaki. Nekem nem volt problémám, és általában nem is akkor megyek szabadságra, ami a tervben előre ki van írva — vázolja Klujber Zoltán.

Az idegenforgalomban és a vendéglátásban általában a nyár a főszezon. A szolnoki Garden Hotel ügyvezető igazgatója, Falusi János érdeklődésünkre elmondta, náluk már az év elején elkészül a szabadságolási terv.
— Munkatársaink már februárban, márciusban eldöntik, mikor szeretnék kivenni a szabadságukat. A főszezonban is megillet mindenkit a két hét szabadság — magyarázza Falusi János.

A Garden Hotel szállodai részében ősszel és tavasszal van a főszezon, így ez valamelyest megkönnyíti a vezetők dolgát. Ez a szabadságolási rendszer az évek során jól bevált. Azon kívül a hotel munkatársai leülnek egymással és megbeszélik, ki mikor szeretne pár napot kivenni pihenésre.
A besenyszögi Lados Károly munkahelyén nyáron általában két hétre leáll az üzem, de azalatt is hetven százalékos üzemkapacitással működik. Neki és munkatársainak egy héttel azelőtt kell szólniuk a vezérigazgatónak, hogy elmennének nyaralni.

 — Mindig nehéz összeegyeztetni, hogy ki mikor nem dolgozik. Az is előfordul, hogy hiába van kiírva a szabadnap, ha kapunk egy hívást azonnal be kell mennünk, mert munka adódik — mondja Károly. A cégnél arra kérik az embereket, hogy lehetőleg legyenek elérhetőek telefonon.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház — Rendelőintézetben ütemezetten, tervezetten veszik ki a szabadságukat az intézet dolgozói. A nyári időszakban munkát végzőkre nyilván nagyobb terhelés hárul, hiszen távolmaradó kollégáik helyett is dolgoznak, azonban mindenki sorra kerül és elmehet pihenni a nyári hónapokban. Ezen kívül minden évben a kórház három hetes tábort szervez az intézetben dolgozók gyermekei számára.


Amit tudni érdemes a szabadság szabályairól

A szabadság háromnegyedével a munkáltató rendelkezik, negyedével pedig a munkavállaló — de csak akkor, ha a dolgozó eltöltött már három hónapot az adott cégnél. Alkalmazásának első negyedévében ugyanis a szabadságának egésze a munkáltatója kezében van. A szabadság kettőnél több részletben csak a munkavállaló kérésére adható ki. Ha valamelyik dolgozó ragaszkodik a két részlethez, és összesen húsz nap szabadsága van, akkor öttel szabadon rendelkezhet — de a szabadság megkezdése előtt tizenöt nappal írásban kell értesítenie a munkáltatót a távolmaradásról —, a maradék tizenötöt pedig egy részletben is kiveheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!