Közélet

2009.08.16. 10:15

Két hónap után kaptak fizetést a sajtüzemben

Lapunk többször is cikkezett a Hajdú-Bihar megyei bakonszegi központú Awassi Rt. kunszentmártoni sajtüzeméről.

N. G.

A cég az elmúlt tíz év alatt itt több mint 650 millió forintos beruházást hajtott végre. Már nem először fordul elő, hogy a kunszenti üzemben a dolgozók kifizetése késik. Ezúttal a munkások két havi bérével volt elmaradva a cég.

— Az Awassi vezetősége egyszerűen nem elérhető, pedig szeretnénk választ kapni néhány kérdésünkre — tudtuk meg Dr. Czuczi Mihálytól, Kunszentmárton polgármesterétől. — Azt hallani a dolgozóktól, akik közül néhányan már felkerestek engem, hogy a cég tartozik nekik két havi bérükkel, illetve azt rebesgetik, hogy augusztus 25-ével elküldik őket. Ha már tényleg bezárják a gyárat, akkor tájékoztassanak mindenkit, illetve fizessék ki az elmaradásukat.

Megpróbáltuk elérni a cég bakonszegi központját, ahol az épp szabadságon lévő irodavezető hölggyel sikerült beszélni.
— Én úgy tudom a munkások csütörtökön este kaptak pénzt, ennek nagyságáról nem tudok nyilatkozni — mondta el az irodavezető. — Egy felszámolás alatt lévő cégnél mindig adódnak gondok, de azt hiszem a felszámoló és a bérlő hamarosan megnyugtatóan tudja egymással rendezni a problémákat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!