Közélet

2009.08.06. 09:16

Kevesebből gazdálkodnak Szolnokon a kórházaink

Júliushoz képest augusztusban 60 millió forinttal kevesebbet kapott a Hetényi Géza megyei kórház az Országos Eegészségbiztosítási Pénztártól.

MG

Mindez arra kényszeríti a kórházat, hogy csak a sürgősségi eseteket lássa el maradéktalanul. Természetesen a gyermeksebészeti és daganatos betegségeket érintő műtétek sem maradnak el. Azonban kevesebb beteget tudnak csak ellátni a fül-orr-gégészeten, a szemészeten, a bőrgyógyászaton, sőt az előjegyzett epe- vagy érsebészeti műtéteknél is hosszabb lesz a várólista.

A Szolnoki MÁV kórház is 6 millió forinttal kevesebb pénzt kapott augusztusban az egészségbiztosítótól, mint tavaly ilyenkor. Megtakarításainak köszönhetően egyelőre nem kell csökkenteniük a műtétszámot, a várólista azonban hosszabb. A mozgásszervi-rehabilitációs ellátást nem érinti a megszorítás, ezekért a betegekért ugyanis magasabb összegen finanszíroz az egészségbiztosító.

A kórházban minimális létszámmal és feltételrendszerrel dolgoznak, de néhány hónapon belül felélik a megtakarított pénzt és élezetten jelentkeznek majd a Szolnoki MÁV Kórházban is a finanszírozási gondok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!