Közélet

2009.08.28. 15:04

Lemondott a fizetéséről a polgármester

Augusztustól nem veszi fel járandóságát Szászberek polgármestere. Vasas Zsuzsanna azután döntött így, hogy az önkormányzat júliusban áttekintette a település pénzügyi helyzetét.

T. J.

A településvezető érdeklődésünkre elmondta: a költségvetés vizsgálatakor azt látták, hogy mintegy kilenc millió forintnyi kifizetetlen számla halmozódott fel az önkormányzatnál.

Ez pedig igen jelentős, hiszen 300 milliót sem éri el az, az összeg, amivel egész évben gazdálkodhat a község. Az önkormányzat egyéb támogatás címén ugyan kapott öt millió forintot, de így is még két ingatlant kénytelenek voltak értékesíteni. A gondok oka pedig az, hogy nem jöttek be mindazok a bevételek, melyekkel az év elején számoltak. Mindezeket figyelembe véve döntött úgy a polgármester, hogy lemond járandóságáról. A járulékokat is beleszámolva 2,5 milliót takarítanak meg az idén.

Vasas Zsuzsanna elmondta: ezt azért s tehette meg, mert rendelkezik más jövedelemmel. A pénzügyi egyensúlyért az egész település áldozatot vállalt, hiszen az intézményekben megszüntették a cafetéria juttatást, a pedagógusoknak nem fizetnek túlórát. A képviselő testület tagjai pedig már a ciklus kezdetén lemondtak a tiszteletdíjukról.

T. J. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!