Közélet

2009.08.01. 16:42

Óvodáztatási támogatással bővült az ellátások köre

A gyermekek védelmét biztosító ellátások köre bővült, ténylegesen a tárgyévben realizálódott óvodáztatási támogatás bevezetésével.

B. B.

A különféle kutatások eredményei igazolták, hogy minél korábban kezdi meg a gyermek az "óvodába járást",  annál nagyobb esélye van arra, hogy sikeresen kezdje meg iskolai tanulmányait. Mindez különösen indokolt, ahol a szülők iskolai végzettsége alacsony. A fenti támogatásra annak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek törvényes felügyeletét ellátó szülője jogosult, aki a három- illetve négy éves gyermekét már beíratta az óvodába, továbbá gondoskodik a gyermeke rendszeres óvodába járatásáról és akinek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága fennáll, továbbá a jegyző által lefolytatott eljárásban önkéntes nyilatkozatot tesz arról, hogy gyermekének  három éves koráig legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányait fejezte be sikeresen.

A pénzbeli támogatás összege 2009. évben beíratott gyermekek esetében gyermekenként első alkalommal 20 ezer forint, ezt követően esetenként és gyermekenként 10 ezer forint. Első alkaolmmal folyósított pénzbeli támogatás helyett természetbeni támogatás is nyújtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!