Közélet

2009.08.07. 07:30

Rákócziban az aljegyző után új jegyző is lesz

Rákóczifalván a közelmúltban távozott posztjáról a jegyző és az aljegyző is. Mindez véletlen egybeesés — állítja a város polgármestere.

T. J.

Tóth Lajostól megtudtuk: a jegyző már áprilistól jelezte, hogy távozni szándékozik, az aljegyzőt pedig a Magyar Államkincstár „csábította el”.
Török István, volt aljegyző elmondta: azért pályázta meg az államkincstár osztályvezetői posztját, mert az számára egy új, az eddigi munkájától eltérő szakmai kihívást jelentett. 

Dr. Varga János érdeklődésünkre elmondta, a jegyzői beosztást, a nyugdíja megtartása mellett látta el. A vonatkozó jogszabályok alapján azonban 2010. január 1-jétől döntenie kell, hogy a jegyzői állást tölti be a továbbiakban is, vagy a nyugdíjat választja. Ő pedig az utóbbi mellett határozott. A jogi pályával nem szakít, jövő januárjától, egyéni ügyvédként tervez tovább dolgozni Szolnokon, jelenleg pedig a felmentési idejét tölti ez év végéig.

Tóth Lajos polgármestertől megtudtuk: a jegyzői pályázat szeptemberben fog meg jelenni. Az új jegyző januárral állhat munkába a településen. Az új aljegyzőt már meg is találták. A feladatokat a képviselő testület döntése szerint dr. Takács Zsófia látja el augusztus 15-től.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!