Közélet

2009.08.20. 15:51

Razziáznak a rendőrök a megye útjain

A megyei baleset-megelőzési bizottság tájékoztatása szerint európai közlekedésbiztonsági akciót hajtanak végre augusztus 20-én és 22-én.

SZOLJON

 A fokozott közúti ellenőrzés a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetői felé irányul, és a rendőrség az összes rendelkezésre álló sebességellenőrző technikai eszközét működteti. Kiemelt hangsúlyt kap az ittas járművezetők felderítésére, és a kerékpáros közlekedés szabályainak ellenőrzése is.

Továbbá kiemelt figyelmet fordítanak a szabálytalan előzés, az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegők, tilos jelzésen áthaladók felderítésére, és a járművezetők ellenőrzésén túl a járművek műszaki állapotát is vizsgálni fogják.
Kérik az utakon közlekedőket, hogy kellő megértéssel és toleranciával vessék alá magukat a rendőri intézkedésnek még abban az esetben is, amennyiben egy-egy akció során több alkalommal is megállítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!