Közélet

2009.08.20. 08:29

Szándékosan fertőzték meg a település ivóvizét?

Megindulhat a nyomozás Fegyverneken, ugyanis a képviselőtestület egyetértett abban, hogy a zárt ivóvízhálózatba csak kívülről kerülhetett be a szúnyoglárva.

NG

Július 3-án, a fegyverneki Csillag—Felszabadulás—Dózsa úti szakaszról vízminőségi problémával kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett az ÁNTSZ-hez.
A probléma kapcsán a fegyverneki képviselőtestület több intézkedést is tett. Egyrészt a vízmű a lakosok többletköltségének ellentételezéseként a július havi vízdíj összegéből fogyasztónként egy köbméter víz árát elengedte. A rendszeres leolvasós ingatlanoknál a tárgyidőszak után a soron következő számlázáskor, az általánydíjas fogyasztóknál az októberi éves leolvasást követően elkészült számlán írják ezt jóvá.

A képviselőtestület továbbá abban is egyetértett, hogy a zárt ivóvízhálózatba csak kívülről kerülhetett be a szúnyoglárva, ezért kérték, hogy az illetékes szervnél ismeretlen tettes ellen a vízmű vezetője tegyen feljelentést. Ugyancsak e téma keretében került szóba, hogy az önkormányzatnak ki kell építeni a lakosság tájékoztatási rendszerét valamint katasztrófavédelmi alap létesítéséről is tárgyalni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!