Közélet

2009.08.18. 08:00

Szolnokon, Szandaszőlőst fejlődésre ítéltették

Jó hír Szolnokon a szandaszőlősieknek: várhatóan még az idén elkezdődik a városrész fejlesztése.

M. G.

Mint arról Szalay Ferenc polgármester beszámolt, a belvárosi, illetve a Széchenyi lakótelepi mellett a szandaszőlősi a harmadik legfontosabb eleme a megyeszékhely városrehabilitációs programjának.

Az immáron befogadott pályázat 30 százalékos önkormányzati önrésszel kell rendelkeznie, azaz a 630 millió forintos összberuházáshoz 470 milliós támogatást kap a város. A fejlesztések tartalmazzák a Krúdy út, valamint a festő nevű utcák felújítását, illetve leaszfaltozását, kiépül a vízelvezető-rendszer, megújul a művelődési ház, amely mellé egy 334 négyzetméteres új épület épül. Továbbá, az iskola és az orvosi rendelő előtt parkot alakítanak ki, s mindemellett a településrész központja is megszépül.

— Rendkívül fontosnak tartom, hogy Szolnok épüléséből Szandaszőlős sem marad ki. A város alpolgármestere, dr. Kállai Mária több alkalommal tartott Szandán lakossági fórumot. Az ezeken a rendezvényeken elhangzó lakossági vélemények és ötletek is visszaköszönnek a most elfogadott pályázati munkaanyagban. Így hát, ez a siker természetesen a város összes polgáráé — hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!