Közélet

2009.08.13. 20:15

Szünetel a rendelés és felújítják a függönyfalat

Két, a karcagi Kátai Gábor Kórházat érintő napirend is volt a tegnapi karcagi soron kívüli testületi ülésen.

D.E.

Mint arról már korábban lapunkban mi is beszámoltunk, a kórház főbejárati részénél elhelyezkedő műtőszárny homlokzatának felületéről mintegy 2 négyzetméternyi függönyfal leomlott.

Személyi sérülés nem történt, de azóta a főbejárat ezen részét körbekerítették a balesetek elkerülése érdekében. Az önkormányzat elkészíttette a sérült épületrészről a statikai szakvéleményt. Ebben a szakértő előírta a sérült függönyfal lebontását, valamint ezt követően a homlokzat szakszerű helyreállítását. Vállalkozói árajánlat alapján ez 2,5 millió forintba kerül. A munka mielőbbi elvégzése szükséges, mivel az épület főbejárata csak az egyik oldalnál használható és ez az intézmény működését is akadályozza. Így a városatyák tegnap az általános tartalék terhére megszavazták a 2,5 milliót, így hétfőn a munkák már el is kezdődnek.

A másik kórházi napirend a fül-orr-gégészeti szakrendelést érintette. Szakorvoshiány miatt a kórház vezetése azt kérte az önkormányzattól, járuljanak hozzá a szakrendelés augusztus 17-től november 17-ig tartó részleges szüneteltetéshez. A városatyák támogatták a kérést, ezidő alatt a betegeket a karcagi kórház sürgősségi osztálya fogadja, s a szolnoki Hetényi Géza Kórház látja el. A kórház vezetése pedig keresi a megüresedett helyekre az új szakorvosokat.

karcagi soron kívüli testületi ülésen. D.E. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!