Közélet

2009.08.04. 18:47

Tisztelegnek a mártírok emléke előtt Jákóhalmán

— Fodor István Ferenc ebben az önkormányzati ciklusban nem javasolta egyetlen képviselő-testületi ülésen sem, hogy a Tanácsköztársaság bukásának 90. évfordulóján emléktáblát helyezzenek el a bolsevik diktatúra jászjákóhalmi mártírja előtt tisztelegve — szögezte le ifj. Lukácsi Pál polgármester, reagálva a képviselő az Új Néplapban kedden megjelent tájékoztatására.

BCS

A képviselő kifogásolt nyilatkozatában azt állította, hogy mostani javaslatát az emléktábla elhelyezésére a testület elutasította.


A polgármester felháborítónak tartja, hogy a település képviselője azt sugallja közlésével, mintha a községvezetés érzéketlen maradna az áldozatok emléke előtt. Teszi ezt úgy, hogy ilyen irányú javaslattal az elmúlt időszakban nem is élt. Ráadásul figyelmen kívül hagyja azt a körülményt, hogy az önkormányzat — adózva a helyi áldozatok emlékének — felújította a vandálok által megrongált második világháborús emlékművet. Ennek avatását szeptemberben, méltó külsőségek között tervezik. A polgármester véleménye szerint képviselőtársa már nem először tünteti fel negatív fényben az önkormányzatot a nyilvánosság előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!