Közélet

2009.08.11. 18:11

Válságban is vonzó a Tisza-tó környéke

A válság ellenére is a tavalyi szinten maradt a Tisza-tó látogatottsága.

M. G.

Bár a május kicsit gyengébb volt, a februártól áprilisig tartó időszak foglalásai ezt kompenzálták, július második felében pedig kifejezetten erős volt a forgalom. „Leginkább a kempingek és termálhotelek iránt érdeklődtek a turisták” — mondta Godó Lajos, a Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke. A termálhotelekkel is rendelkező Tiszafüred és Berekfürdő kifejezetten népszerű úticél, a nyár nagy nyertese azonban a Heves megyei Poroszló, ahol olykor szállást sem lehet találni.

A vendéglátók ilyenkor kénytelenek Tiszafüredre irányítani a szálláskeresőket. Abádszalókon, Kiskörén viszont inkább csak a hétvégék erősek. Összességében tehát jól lehet látni, hogy a sátras-bakancsos természetjárók és a wellnesz-kedvelők látogatják a tavat. Godó szerint kifejezetten sok vízi jármű és sporteszköz van a tavon. Jól érzékelhető a kerékpáros turizmus növekedése is; többen már eleve két keréken érkeznek a tóhoz, de a huszonnégy kerékpárkölcsönzőt is sokan keresik fel. Az utóbbi tendencia erősödéséhez hozzájárult, hogy több versenyt is rendeztek a térségben, így a kerékpározás szerelmesei lassan már rutinszerűen keresik fel a Tisza-tavat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!