Közélet

2009.11.26. 13:32

A cég szerint, a paragrafusok szerint büntettek

A Szoljon.hu a közelmúltban beszámolt egy Szolnokon autójával parkoló asszony panaszáról.

MG

A cikkben megszólaló jogi szakértő azt tanácsolta a járműtulajdonosnak, hogy forduljon bírósághoz igazáért. A Remondis Szolnok Zrt. ügyvezető igazgatója erre a gondolatra reagált:

A korábbi cikk ITT olvasható!

— A szakértő által megfogalmazott tanács rossz üzenetet hordoz magában — hangsúlyozza Papp László. — A Remondis Szolnok Zrt. a város helyi parkolási rendjéről szóló rendeletében foglaltak szerint, az önkormányzattal kötött szerződés alapján, mint jogszabály végrehajtója látja el a kijelölt várakozási övezetek üzemeltetését.

— A szóban forgó üggyel kapcsolatosan az önkormányzati rendelet szerint leírtak alapján járt el társaságunk. A vonatkozó paragrafus kimondja, hogy a díj ellenében a parkolójegyes várakozóhelyen kapott, illetve beszerzett várakozásra jogosító jegyet, mobil-parkolókártyát a várakozás időtartama alatt a gépjárműben kívülről jól látható helyen kell a műszerfalon elhelyezni oly módon, hogy az adatok ellenőrizhetők legyenek. Az ellenőrzést követően az üzemeltető által bizonyítottan nem ellenőrizhetően kihelyezett jegy, mobil-parkolókártya pótlólag már nem fogadható el. Ugyanezen rendelet rögzíti, hogy pótdíjat kell fizetni, ha a parkolási jegyet nem, vagy úgy helyezték el, hogy az ellenőrizhetetlen. A panaszos hölgy a rendeletben foglalt szabályok be nem tartása miatt részesült pótdíjazásban, hiszen nem volt a gépjárművében ellenőrizhető módon elhelyezett parkolójegy, melyről fényképfelvételeink vannak. Az elmúlt évek során találkoztunk hasonló esetekkel, mikor is ellenőrzésre alkalmatlan módon került a jegy kihelyezésre. Ezen ügyekben precedens értékű jogerős bírósági ítéletek születtek, s a bíróság minden esetben elfogadta társaságunk ilyen ügyekkel kapcsolatos eljárását. Ezért hordoz téves és helytelen üzenetet a jogi szakértői állásfoglalás — szögezte le Papp László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!