Közélet

2010.07.05. 13:11

Útfelújításra szinte semmi, kátyúzásra alig jut pénz

A jelen helyzet szerint gyakorlatilag idén semmiféle útfelújításra nem fog jutni pénz a megyében, ebből a szempontból igen rosszak a kilátások.

B. Gy. / Szoljon.hu

Kovács Károly, a Magyar Közút Kht. megyei igazgatója a kátyúzási munkákról sem tudott túl sok biztatót mondani. Ugyanis a kátyúzási tevékenység nagyságrendileg körülbelül a fele lesz a tavalyinak. Kátyú pedig jóval több van, hiszen télen is sok károsodás érte az utakat — tette hozzá a szakember.

— A Közút egyébként megrendelésre dolgozik, mint egy külső vállalkozó. Az állam nevében a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a megrendelőnk a kátyúzási munkákra is. Az elszámolás pedig úgy történik, hogy a központ által megbízott műszaki ellenőr teljesítésigazolása alapján jutunk a pénzünkhöz utófinanszírozással. Így csak annyit kátyúzhatunk, amennyire megrendelésünk van, pedig az utakat látva a többszörösét kellene elvégezni. Ez műszakilag indokolt is, végeznénk is többet, akárcsak az egyéb munkákat, mint például az út menti kaszálások, burkolattisztítás, útfenntartási munkák. Ám ha nincs rá megrendelés, akkor mi sem tudunk többet kátyúzni  — hangsúlyozta Kovács Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!