Közélet

2010.11.13. 10:25

Berényben újabb fejezete nyílt az iráni - magyar együttműködésnek

Jászberényben a napokban bocsátották forgalomba azokat a bélyegeket, amelyeket az iráni - magyar kulturális kapcsolatok tiszteletére terveztetett a Magyar Posta.

DM

Köztudott a jászok iráni erdete, így nem véletlen, hogy a jászsági szűcsmintákat és iráni termeh csipke motívumokat megjelenítő bélyegeket éppen ebben a városba helyzeték postai forgalomba. Az ünnepen  részt vett Irán magyarországi nagykövete is, aki a két ország közötti kapcsolat szorosabbra fűzésének egyik jeleként említette a bélyegek kiadását. A 350 ezer példányban megjelent bélyegeknek nemcsak névértéke van. — Filatéliai érdekességén túl, egyfajta  műalkotásoknak is tekinthetők — mondta Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója.

Az ünnepen megjelent Dobos Gergely Jászkapitány, aki mindenkit arra ösztönzött, hogy a jászságiak a feladandó leveleiket a most forgalomba bocsátott bélyegekkel lássák el, hiszen ezzel is népszerűsíhetik a két nép közötti kapcsolatot. Juhász Dániel Jászberény alpolgármestere szerint ez az esemény is jelképezi a kulturális alapú városfejlesztés első lépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!