Közélet

2010.11.11. 16:43

Egy spirituális festő kiállítása

Akik ismerik, tudják, spirituális személyiség Nagy Gabriella.

MG

A túláradó lelki-szellemi képességekkel megáldott szolnoki festőművész hétéves olaszországi útkeresést követően tért haza városába. S ha már ismét szűkebb pátriájába érkezett vissza, nem sokkal azután „Megérinthetlek?” címmel saját képeiből kiállítást szervezett a Hozam Klub Galériájában, amely november 16-ig még megtekinthető.

— Nem végeztem képzőművészeti iskolát, de a Szolnoki Művésztelepen sokan segítettek az ecsetkezelésben, a technikák elsajátításában, valamint a formák és színek kibontakoztatásában — szólaltattuk meg a kiállításmegnyitó előtt a művésznőt. — Szürrealisztikus stílusban komponálok. Mint hívő ember, minden képemben valahol ott van isten, de ugyanakkor hiszek a reinkarnációban is. Nagyon izgalmasnak tartom az egyiptomi kultúrát, ezért sok esetben ebből a gondolatvilágból merítek elemeket, s éppenséggel a gonosz elleni védelem jelképét, Hórusz szemét is gyakorta viszem fel a vászonra — beszélt sajátságos képalkotásáról a művésznő.

Nagy Gabriellát olaszországi kinntartózkodása alatt számos kiállításra kérték fel. 2004-ben egy különleges díjat is nyert, melyet Salvador Dalí fia nyújtott át számára, aki több tárlat megszervezésére is felbiztatta. Gabi végül hazatért — furcsa, hogy egy spirituális embernek honvágya lehet(!?). Kiállítása megnyitóját Csizi Krisztina andragógus moderálta, képeit pedig Pogány Gábor Benő szobrászművész, a Szolnoki Művészeti Egyesület elnöke méltatta. Az eseményen a festőművész 1996-ban megjelent „Szilánkok” című verseskötetéből Horváth Gábor, a Szigligeti Színház művésze idézett részleteket, akit Dian Róbert kísért gitáron.
Nagy Gabriella igen attraktív személyiség, s bátran kijelenthető, hogy verseinek és festményeinek helye van a kortárs magyar művészetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!