Közélet

2010.11.05. 07:55

Tavasztól kamerarendszerrel figyelik a települést

December 1-jével szolgálatba áll Jászkarajenőn két mezőőr, és tavasszal, a településközpont felújításakor térfigyelő kamerarendszert is kiépítenek.

Szoljon.hu

Ezekkel is a közbiztonság erősítését szeretné elérni az önkormányzat.
Mint Palya István polgármestertől megtudtuk, a közbiztonság terén a legfontosabb a rendőri jelenlét lenne. Ám az egykori rendőrőrs létszámhiány miatt megszűnt.

— Nem volt ez nagy öröm számunkra, de azt mondták a rendőrség vezetői, hogy hiába lesz egy üres rendőrőrsépület, azzal semmire sem megyünk, ha oda nem tudnak rendőrt találni. Végül is beleegyeztünk abba, hogy ne legyen rendőrőrs, ha üres, hanem legyenek körzeti megbízottjaink, csak sajnos az is eléggé lassan lett meg a létszámhiány miatt. Most már azonban van két körzeti megbízottunk — mondta a polgármester.

— A polgárőrség mellé időközben két településőrt is állítottunk,  és december 1-jével lép szolgálatba két mezőőr is. A közbiztonsági helyzettel igazából sosem vagyunk megelégedve, még ha a rendőrségi statisztikai adatok szerint jók is. Ám számunkra, ha valakinek ellopják az öt tyúkját, az egyetlen kerékpárját, az éppen olyan súlyos eset, mint amikor nagyobb értéket visznek el a tolvajok. Jön a tél, és mindenképpen szeretnénk megakadályozni a dűlőutak melletti területekről, erdőkből a falopásokat — hangsúlyozta Palya István.

Ezért is erősítette meg az önkormányzat önerőből is a település közbiztonságát. A településen ekkora létszámmal már oda tudnak figyelni bel- és külterületen a „mozgásokra”. Tavasszal pedig Karán is lesz kamerarendszer. Egy nyertes pályázat során teljesen megújul a településközpont. Ennek során többek között a területet bekamerázzák, így a bejövő és átmenő forgalmat meg tudják figyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!