Közélet

2010.12.12. 18:35

Életveszélyessé vált óvodából költöztették a kicsiket -Fotók

A belvíz miatt megrepedt a nagyrévi óvoda fala. Az életveszélyessé vált épületből az ovisokat az iskolába költöztették.

N. G.

— Az óvoda épülete életveszélyes, emiatt elrendeltem a kiürítését — mondta el érdeklődésünkre Sej János, Nagyrév polgármestere. — A tizenhat óvodás gyereket az iskola épületébe költöztetjük át, ahová jelenleg 21 diák jár, s ahol gyakorlatilag a tér nagy része kihasználatlan.

A probléma a belvíz miatt keletkezett, amitől a raktárhelyiségként használt, vályogtéglából készült épületrész falán egy repedés jelent meg, ami a nyári esős idő következtében csak még tovább nőtt. Félő, hogy ez a fal kidől és emiatt a falon futó gázvezeték is eltörhet. Mivel jobb megelőzni a bajt, ezért hoztuk a kiköltözésről szóló intézkedésünket.
Sej János hozzátette, a szülőket természetesen értesítették a költözésről, azonban voltak, akik nem fogadták örömmel a hírt, s azt mondták, az iskolaépület óvodai célokra alkalmatlan.

— Természetesen az alapvető változtatásokat végrehajtjuk, így konnektorvédőket szerzünk be, valamint a kunszentmártoni tiszti főorvossal egyeztetve kisebb WC-kagylót szereltetünk be és a mosdótálakat is alacsonyabbra tetetjük. Egy biztos, áprilisig itt maradnak a gyerekek, ennél hamarabb ugyanis nem tudunk hozzákezdeni a munkálatokhoz az óvodaépületnél. A gázcsapot már elzártuk, a vizet leengedtük a rendszerből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!