Közélet

2011.12.14. 15:10

A kupafináléban fradistákat győztek le a MÁV fiataljai

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete kilencedik alkalommal rendezte meg Lábtenisz Kupáját. A budapesti Sportmax-ban megtartott tornán 18 páros lépett pályára, köztük a Szolnoki MÁV színeit képviselő Lengyel Béla, B. Tóth Balázs és a Balogh Pál, Ács Károly kettős. A csapatokat hármas csoportok sorsolták, melyekből a körmérkőzéseket követően az első kettők jutottak tovább.

Gelei J.

A Tisza-parti fiúk remekül szerepeltek, s bár a Múmiák álnéven szereplő Balogh, Ács duó őrizte meg mindvégig veretlenségét, a kupát mégis Lengyelék hozhatták haza.
- Hiába győztük le az egykori válogatott Böőr Zoliékat, illetve Horváth Feriéket is, a negyeddöntőben sérülésem miatt nem tudtunk parkettre lépni, kénytelenek voltunk visszalépni a folytatástól - tudtuk meg Ács Károlytól.

A MÁV FC két fiataljának bemutatkozása ugyan nem sikerült, a csoportmeccsek során vereséget szenvedtek a Nyilasi B., Vattai Fradi-kettőstől, ám azt követően nagyon belelndültek. A folytatásban előbb legyőzték a honvédos Ivancsics Gellértéket, majd a másik csoport másodikját, Böőréket, s zzel bejutottak a legjobb nyolc közé. Az egyenes kieséses rendszerben zajló folytatásban már megszorítani sem tudták a Lengyel, B. Tóth kettőst. Előbb a Farkas J., Nagy Z. (REAC), majd a Bojtor, Farkas Á. (Eger) duó volt kénytelen kapitulálni a szolnoki fiúkkal szemben. A döntőben aztán elérkezett a revans ideje, ugyanis az Üllői úti Nyilasi Bálint, Vattai Balázs páros is sikerrel vette az akadályokat. Így a nyitómeccs résztvevői a torna zárófelvonása során is farkasszemet néztek egymással. A Tisza-parti játékosoka fináléban mindvégig kézben tartva az irányítást, magabiztos győzelemmel vágtak vissza fővárosi vetélytársuknak.

A végeredmény
1. Szolnoki MÁV (Lengyel, B. Tóth), 2. FTC (Nyilasi, Vattai), 3. Eger (Bojtor, Farkas), 4. UTE Young Boys (Zámbó, Kudlák), 5-8. Vecsés (Czipper, Kun), REAC (Farkas, Nagy), Sugár Team (Sugár, Sarlós), Múmiák (Balogh P., Ács).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!