Közélet

2011.12.07. 14:52

A megyei csapatok, újdonságokkal arattak győzelmet

2011. december elsején Budapesten az ORFK Teve utcai székházában került sor a XIV. „Úton-útfélen” elnevezésű bábversenyre.

Szoljon.hu

Megyénket a kunszentmártoni Szent Anna Katolikus Óvoda Margaréta bábcsoportja, a túrkevei Kálmán Király úti tagóvoda Csicsergő bábcsoportja és a jászberényi Zengő óvoda Kis-kele bábcsoportja  képviselte.

A versenyen kilenc bábcsoport indult tíz perces előadással azzal a céllal, hogy játékos keretek között ismertesse a legalapvetőbb közlekedési szabályokat.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapatok újdonságokat is felsorakoztatva (árnyjáték, hangefektek) azért arattak hatalmas sikert, mert a biztonságos közlekedés mellett a szánkózás szabályaira és a téli közlekedés más veszélyeire (csúszós út, rossz látási körülmények) és a kerékpár kötelező felszereléseire is felhívta a figyelmet. A gyerekek kitűnő bábjátékának köszönhetően az alábbi sikereket érték el:

I. Szent Anna Óvoda Margaréta bábcsoport, Kunszentmárton
III. Kálmán király úti tagóvoda Csicsergő bábcsoport, Túrkeve
IV. Zengő óvoda Kis-kele bábcsoport, Jászberény.

A győztes csapat tagjai: Imre Andrea, Kovács Viktor, Gulyás Attila, Kardos Gabriella, Csáki Márk és Szántó Levente.
Felkészítő óvodapedagógus:  Szilágyi Éva és Pintérné Tóth Mária.

Mindhárom bábcsoport résztvevőinek, szüleiknek valamint a felkészítőóvónőknek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szívből gratulál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!