Közélet

2011.12.14. 20:33

Az MSZP szerint újabb megszorítások jönnek Szolnokon

Csák László szerint idősek maradnak gyógyszertámogatás nélkül, ideiglenesen megszűnik a középiskolások tanulmányi ösztöndíja, az ingyenes kismamabuszbérlet pedig fizetőssé válik.

B. Gy.

— Ősszel már Szolnokon is megkondultak a vészharangok — jelentette ki tegnap sajtótájékoztatón Csák László. Az MSZP városi elnöke közlése szerint az idei városi költségvetés nem tartható, a működésre eltékozolt kötvénypénzek miatt az adósság az egekbe szökött.

Megszűnt októbertől a rendszeres nevelési segély, ami eddig hetven családnak jelentett havonta gyermekenként 5700 forint többletbevételt. A szocialista önkormányzati képviselő jelezte, hogy idősek maradnak gyógyszertámogatás nélkül, ideiglenesen megszűnik a középiskolások tanulmányi ösztöndíja, az ingyenes kismamabuszbérlet pedig fizetőssé válik, és jövedelemhatártól is függ az igénybevétele.

Csák László elmondta: csökkentették az intézményi pénzügyi és karbantartói létszámot 45 fővel, s az ezzel járó egyszeri 48 milliós kiadással szemben 71 milliós megtakarítás várható. Hozzátette: ezek a lépések csak néhány tízmillióval segítenek a 22 milliárdos városi költségvetésen, de több száz szolnoki családot érintenek hátrányosan. Úgy vélte, jövőre további helyi megszorításokra lehet számítani.
A városháza részéről nem kívántak reagálni az MSZP sajtótájékoztatón elhangzottakra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!