Közélet

2011.12.28. 07:30

Bruttó 78 ezerért dolgoznak majd a közmunkások

Jászboldogháza a Jászberényi kistérség településeként részt vehet 2012-ben a Belügyminisztérium által meghirdetett Startmunka-mintaprogramban.

Szoljon.hu

Szűcs Lajos polgármester elmondta, hogy az elmúlt hetekben az önkormányzat egyeztetett a mintaprogrammal kapcsolatban, jelenleg a szerződés aláírására várnak. A program keretében belvízelvezető árkok karbantartása, tisztítása valósulhat meg nyolc hónapon át, hat fő foglalkoztatásával. A közúthálózat karbantartása, utak, járdák javítása során nyolc hónapon keresztül húsz fő foglalkoztatásával a település belterületi útjainak és járdáinak javítását tervezik elvégezni.

Téli közfoglalkoztatás keretében az év elején és végén a közterületek és középületek karbantartását látná el tíz fő hat hónapos időtartamban. Várhatóan 2012. januárban és márciusban elindulhat a foglakoztatás, amelynek finanszírozása önkormányzati önerőt nem igényel. A programokban napi nyolcórás foglalkoztatást terveztek, melynek során a munkabér a szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakör esetén havi bruttó 57 ezer forint, legalább középfokú végzettséget, szakképesítést igénylő munkakörnél pedig havi bruttó 78 ezer forint lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!