Közélet

2011.12.12. 15:46

Cukrászremekek a Rózsakert Kupán

A kunhegyesi Rózsakert Kupát 2008 óta minden évben megrendezi a megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium.

Szoljon.hu

Célja, hogy segítsék a vendéglátást oktató szakiskolákban tanuló diákok szakmai tudásának fejlődését, felkészülését az előttük álló szakmunkásvizsgára cukrász, szakács és pincér kategóriákban.

— Az eddigi versenyeken 15 iskola versenyzői mérettettek meg, az ország különböző részeiről: Hajdúszoboszló, Jászapáti,  Heves, Cegléd, Kenderes, Debrecen, Miskolc, Kisújszállás, Örkény, Szolnok, Gyula, Kecskemét, Szarvas, Mezőtúr, Eger, Budapest, Mosonmagyaróvár, Kunhegyes — tudtuk meg Tóth László cukrász szakoktatótól, a rendezvény szervezőjétől. — A versenyre jelentkezők száma évről évre növekszik, ez is bizonyítja, hogy a rendezvényünknek van létjogosultsága a hazai gasztronómiai megméretések terén. A másik bizonyíték, hogy olyan szakemberek vállaltak a zsűriben szerepet évek óta — többek között Nagy István Aranykoszorús vendéglős, Schintta-díjas éttermi mester Nagykőrösről, Kőrössy Kálmán Venesz-díjas mesterszakács, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota konyhafőnöke vagy éppen Erdős Hanna olimpiai és világbajnok mestercukrász —, akik a hazai és a nemzetközi gasztronómiában is elismert személyek.

A Rózsakert vándorkupát három egymást követő évben a hajdúszoboszlói Bocskai István Szakképző Iskola csapata nyerte.

A rendezvény ideje alatt, amíg a zsűri értékelte a munkákat, különböző programokkal várták a részt vevő iskolák képviselőit. Szakmai konferenciát rendeztek az éppen aktuális oktatási kérdésekről, az érdeklődőknek pedig a kiállított gasztronómiai munkák mellett, karamell- és marcipánbemutatót tartottak a házigazda intézmény diákjai. Ezenkívül volt zöldségszobrász-bemutató, egészségsarok, kávékóstoló, a gyerekekhez pedig a Mikulás érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!