Közélet

2011.12.20. 14:06

Egy karácsonyi falut hoztak létre

A Jászság legkisebb településén, Jásziványon az önkormányzat munkatársai, civil szervezetek és a lakosság karácsonyi faluvá varázsolták a művelődési házat december 17-én.

Szoljon.hu

A falukarácsonyi ünnepségen Tari András polgármester köszöntötte a helyi és környékből érkező vendégeket. A forralt bor gőzölgő illata a felnőtteket csalogatta, a meglepetésműsor pedig a gyerekeket hívogatta a rendezvényre.

A karácsonyi vásárban helyi termelők, kézművesek, alkotók munkáiból válogathattak az érdeklődők. A közönség soraiban várakozó gyerekek izgatottan várták a Mikulás Színház előadását. A fellépők Téltündér karácsonya című interaktív mesejátékot adták elő. Helyi versmondók karácsonyi versekkel üdvözölték a közelgő karácsonyt.

Az önkormányzat korábban rajzpályázatot hirdetett Legkedvesebb jásziványi élményem címmel. A karácsonyi ünnepségen kiállították a gyerekek rajzait és ismertették a díjazottakat. Különböző korcsoportban három első helyezettet hirdettek ki, Szilák Sára, Mihályi Petra, Keskeny Gabriella munkája bizonyult legjobbnak, valamint különdíjas lett Borbás Lili alkotása. Nemcsak a díjazottak, hanem a többi pályázó is jutalomban részesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!