Közélet

2011.12.19. 15:43

Elegük van a zajongó fiatalokból a törökszentmiklósiaknak

Több lakossági fórumon is felmerült témaként Törökszentmiklóson a péntek és szombat esténként a szórakozóhelyek környékén, illetve onnan hazatérő fiatalok hangoskodása.

N. G.

Az önkormányzat a kérdés megnyugtató rendezése érdekében tárgyalást kezdeményezett a szórakozóhelyek üzemeltetőivel.

— A lakosok elpanaszolták, hogy vannak olyan vendéglátóhelyek Törökszentmiklóson, ahol nagy a zaj, illetve rendszeres az utcai randalírozás hétvégente  — fogalmazott dr. Juhász Enikő polgármester. — Két körben ültünk le a vendéglátóhelyek üzemeltetőivel, amelyen dr. Tóth Péter városi rendőrkapitány is részt vett. Első körben nem szeretnénk drasztikus lépéseket tenni. Tudjuk azt, ha a vendéglátóhelyek hamarabb bezárnak, a fiatalok a közeli városba mennek át szórakozni, ami egy újabb veszélyforrás. A kulturált szórakozási körülményeket szeretnénk elsősorban megteremteni.

Egy korábbi, az önkormányzattal kötött együttműködés aláírásakor dr. Tóth Péter városi rendőrkapitány is kiemelte: céljuk a szórakozóhelyek biztonságának megőrzése, visszaállítása. Utóbbi azért is fontos, mivel az elmúlt időszakban többször történt szórakozóhelyen vagyon, illetve személy elleni bűncselekmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!