Közélet

2011.12.01. 13:40

Engedélyezett fagyűjtéssel előzik meg a bűneseteket

Jászkiséren a polgárőr-egyesület a hideg időjárás megérkezése előtt megállapodást kötött az állami erdőkezelővel arra vonatkozóan, hogy az illetékességükhöz tartozó erdőkben rőzsét gyűjthessenek a rászoruló, hátrányos helyzetű jászkiséri emberek.

Szoljon.hu

Mint azt Madarász Sándor, a polgárőr-egyesület elnöke elmondta, tavaly nem volt ellenőrzött erdőtisztítás a városban, aminek az eredménye az lett, hogy a fatolvajok nagy pusztítással kiirtották a temető környéki erdőt.

— Az erdőkezelő erdeiben a polgárőrség felügyelete mellett gyűjthetnek rőzsét a rászorulók — mondta Madarász Sándor, a polgárőrség vezetője. — Meghatározzuk, hogy mely napokon, mettől meddig gyűjthetik a tüzelőnekvalót. A fa elszállítását a rászorulók saját maguk biztosítják kerékpáron vagy kiskocsin.

A tüzelő származási helyéről igazolást kapnak. A kezdeményezésnek több célja is van. Egyrészt legálisan tüzelőhöz juthatnak a rászoruló családok. A tüzelőért megdolgoznak, hiszen a rőzse gyűjtése közben megtisztítják az erdőt. Ugyanakkor bűnmegelőzési célokat is szolgál a kezdeményezés. Ezzel próbáljuk megakadályozni azt, hogy illegálisan fát vágjanak ki az erdőkben és ellopják azokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!