Közélet

2011.12.21. 12:22

Helikopterek - válaszút előtt a hadvezetés

Mielőbb megoldást kell találni a Magyar Honvédség helikopterparkjának megújítására, különben két éven belül megszűnne a katonai helikopteres egység — jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden Szolnokon.

Szoljon.hu

A tárcavezető a nyáron Finnországtól kapott két Mi-8-as szállító helikopter műszaki ellenőrző repülése alkalmából a szolnoki helikopterbázison azt mondta: a Magyar Honvédség hálával tartozik a helikopterek térítésmentes átadásáért.
A minisztérium jelenleg válaszút előtt áll: vagy több 10 milliárd forintért felújítja a jelenleg működő orosz gépeket, melyek így még 10 évig használhatók, vagy új lehetőség után néz. Ez utóbbi forgatókönyv harminc UH-1N típusú amerikai helikopter beszerzéséről szól.

Helyi általános iskolások is megismerkedhettek a finn Mi-8-as típusú helikopter pilótafülkéjével a szolnoki helikopterbázison. Nyáron Finnországtól térítésmentesen került a Magyar Honvédséghez két közepes katonai szállítóhelikopter, ezek kipróbálása zajlott tegnap Hende Csaba miniszter jelenlétében.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!