Közélet

2011.12.08. 07:34

Így szerezhetnek Öntől könnyen pénzt, ne hagyja!

Az ünnepi forgatagban is fordítsunk kellő figyelmet értékeink védelmére, hisz a bűnelkövetők ott is megjelenhetnek!

Szoljon.hu

- A bevásárló központokban a táskáját, csomagját mindig tartsa magánál! Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra vagy a bevásárlókocsiba!

-Gyorséttermekben, nyitott terű kávézókban ne akassza a székre a táskáját, kabátját, mert ezt kihasználhatják a tolvajok!

- Ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát maga mellett, ellenőrizze értékeinek meglétét!

-Ne feledje, hogy okmányai elvesztése esetén hosszadalmas utánajárásra számíthat és a pótlás is költséges.

A zsebtolvaj általában nem egyedül dolgozik. A legtöbb esetben a bűnelkövetők „munkamegosztásban” tevékenykednek. Egyikük a figyelemelterelésért felel, míg társa a tolvaj tevékenységét fedezni (eltakarni) hivatott. Szintén újabb „munkakört” lát el a kívülállókat figyelő jelző, valamint a megszerzett zsákmány mielőbbi - a helyszínről történő - eltávolítását kivitelező értékmentő.

Az autó nem biztonságos tárolóeszköz!

- Ne hagyjon táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t ( a tartóját – konzolt - sem ) továbbá egyéb értékes műszaki cikket, valamint személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait az utastérben, még a „ kesztyűtartóban” sem! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak gépjárműben, hiszen az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat.

- Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót akkor is, ha csak pár percre száll ki! Kiszállás után ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, ill. a riasztó élességét!

- Ha módjában áll, vegye igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!