Közélet

2011.12.29. 07:55

Közös érdek a tanárok sikere

„...elkeseredve értesülök azokról a történésekről, amelyekről sajnos a kelleténél gyakrabban hallani. Nevezetesen az iskolai erőszakról.”

A. F., Szolnok

Sokat hallani manapság az oktatásügyről. Mindenféle változások zajlanak most benne és körülötte. Egykori pedagógusként mindig meghallgatom ezeket. Mert kíváncsi vagyok, hogy mi is történik az egykori, általam nagyon szeretett szakmámban. Ezeket a híreket azért követem figyelemmel, mivel mindig napra kész szeretnék lenni az oktatásügyről.

Ugyanakkor viszont elkeseredve értesülök azokról a történésekről, amelyekről sajnos a kelleténél gyakrabban hallani. Nevezetesen az iskolai erőszakról. Az ilyen hírek többnyire arról szólnak, hogy diák vagy szülő bántalmazott pedagógust. Amikről azt gondolom, már önmagukban is megdöbbentő esetek. Ilyenkor nosztalgiával gondolok vissza a saját életpályámra. Büszke vagyok arra, hogy soha egyetlen diákkal vagy apukával, anyukával nem gyűlt meg a bajom. S a tanulók sem engedtek meg velem szemben kirívó arcátlanságot.

Nagyon sok oka van annak, hogy ma már mások a viszonyok az iskolákban, mint évtizedekkel ezelőtt voltak. Én azonban remélem, hogy továbbra is a megfelelő pedagógiai légkör lesz a jellemző az oktatási intézményekben. Hiszen ez az érdeke diáknak, szülőnek és pedagógusnak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!