Közélet

2011.12.06. 07:46

Megérkezett az adomány az erdélyi magyar iskolába

Mintegy mikulásadományként érkeztek meg hétfőn az erdélyi Margitta város magyar iskolájába azok az iskolai felszerelések, melyeket kilenc szolnoki iskola, a Szolnoki Főiskola valamint Szajol község önkormányzata ajánlott fel.

B. B.

Az erdélyi iskola igazgatónője kereste fel korábban a megyeszékhelyet, hogy segítséget kérjen a szeptemberben induló magyar iskola felszerelésének összegyűjtéséhez.

Szabó István, Szolnok alpolgármestere szeptember 25-én személyesen látogatott el Margittára, hogy megtekintse az iskolát. A látogatás során felmérte, melyek a legfontosabb eszközök az oktatás zavartalan működéséhez. Hazaérkezését követően október 3-án elkezdődött a szervezőmunka, az adományok gyűjtése, melynek köszönhetően néhány hét alatt sikerült kamionnyi iskolabútort összegyűjteni. Az adományok tárolásában a Szolnoki Főiskola is segítségére volt a városnak, hiszen az Ady Endre úti épületben tárolták el szállításig a bútorokat, valamint az iskola diákjai segítettek a kamionra pakolásban.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] A képre kattintva galéria nyílik a bútorok érkezéséről.
[/caption]
A Bihar megyei iskolába kilencszáz magyar gyermek jár, ebben az évben kezdődött meg az oktatás 12 évfolyamon az intézményben. Egyelőre néhány kölcsönkért paddal, székkel. Ezért hatalmas fejlődést jelent az iskola életében az adomány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!