Közélet

2011.12.16. 12:09

Megújul a vasúti pálya, Szolnok–Szajolt érintve

A Szolnok vasúti csomópont, állomás és a Szolnok—Szajol vonalszakasz korszerűsítése a Budapest—Lőkösháza vonal felújításának részeként valósul meg.

B. Gy.

A napokban kiírt Gyoma és Békéscsaba közötti vasútszakaszhoz kapcsolódóan a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kiírta Szolnok vasútállomás és a Szolnok—Szajol vonalszakasz korszerűsítésének tervezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást. A projektek kivitelezésével teljes hosszában megújítják a 196 kilométer hosszú Budapest—Békéscsaba vasúti vonalszakaszt, az európai törzshálózat részeként — tájékoztatott a NIF Zrt.

A Szolnok vasúti csomópont, állomás és a Szolnok—Szajol vonalszakasz korszerűsítése a Budapest—Lőkösháza vonal felújításának részeként valósul meg. A Budapest—Lőkösháza vasútvonal az európai törzshálózat, a Páneurópai IV. közlekedési folyosó része, egyik legfőbb összeköttetés a Balkán felé. A két projekt esetében a felújításhoz szükséges feladatok között szerepel például a 6,3 kilométer hosszon kétvágányú vasútvonal korszerűsítése, 400 méter hosszú Tisza-híd felújítása, mintegy 63,6 méter fesztávolságú Zagyva-híd felújítása, új Tisza-ártéri híd építése, illetve a szolnoki személypályaudvar korszerűsítése a hozzá tartozó állomási távközlő- és biztosítóberendezéssel, a vasúti pályához tartozó vasúti villamos felsővezetékkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!