Közélet

2011.12.02. 19:59

Rég várt felújítás kezdődött a kisújszállási tűzoltóságon

Korszerűsítik a fűtést, napkollektorokat szerelnek fel, a vasajtókat pedig szigetelik. Egy másik pályázat jóvoltából pedig egyéni védőfelszereléseket kap a tűzoltóság.

D. E.

Mészáros Lajos, a kisújszállási tűzoltóság parancsnoka régóta keresi a pályázati lehetőséget, hogy a Porteleky László Tűzoltólaktanya garázsajtóit leszigetelhessék. A jelenlegi vasajtókon ugyanis rengeteg meleg távozik, így sokkal többe kerül az épület fűtése.

Most, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán sikerült erre forrást nyerniük. Szerdán át is adták a munkaterületet a kivitelezőnek az önkormányzati Kisújszállási Városgazdálkodási Kft.-nek, hiszen a fenti pályázattal több dolgot is elvégezhetnek, tudtuk meg a parancsnoktól. A 7,9 milliós beruházásból — melyből 1,19 az önrészük — fűtéskorszerűsítés is lesz, hőlégbefúvásos rendszerrel. A megújuló energiafelhasználás területén pedig a használati melegvíz előállítását a felszerelésre kerülő napkollektorokkal oldják meg a jövőben.

Egy másik OKF-es pályázat segítségével pedig a kisúji tűzoltók biztonsága is növekszik. Ugyanis újabb egyéni védőfelszerelést, hat darab mászóövet kap a tűzoltóság, közel 200 ezer forintért. A támogatásnak köszönhetően a magasból mentésnél és a favágásoknál veszik ezeknek majd nagy hasznát, hiszen így sokkal biztonságosabban tudják a munkájukat végezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!