Közélet

2011.12.04. 07:52

Több mint 100 milliárd forint közfoglalkoztatásra

A közfoglalkoztatás új rendszerében a megyében a tiszafüredi és a kunszentmártoni kistérség 22 településén indult november hónaptól Startmunka mintaprojekt a Belügyminisztérium támogatásával.

Szoljon.hu

Az 50 projektben 910 közfoglalkoztatott dolgozik napi 8 órában. A foglalkoztatottak a Startmunka mintaprogramok keretében növénytermesztési és állattenyésztési tevékenységet, belvízelvezetési és -elhárítási feladatokat látnak el, a közúthálózat és mezőgazdasági földutak karbantartását, felújítását végzik, valamint illegális hulladéklerakó helyeket számolnak fel — tudtuk meg a megyei kormányhivataltól.

Az idei 64 milliárd forinttal szemben jövőre mintegy 132 milliárd forintot különít el a költségvetés az országban legalább 200 ezer embernek munkát biztosító közfoglalkoztatási programokra. Jövőre már nem lesznek négy-, csak hat- vagy nyolcórás foglalkoztatások. Például a vízügyi területen az idei 9500 közfoglalkoztatott után jövőre 28 300 ember kap munkát, de a vasúti, közúti és erdészeti területen is többezres létszámnövekedés lesz — írta az MTI.

Az önkormányzatok megsegítésére és az alternatív fűtési mód biztosítására 83 település 140 közintézményének teszik lehetővé a biomasszakazánok telepítését és működtetését. A BM minden ezzel kapcsolatos költséget finanszíroz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!