Közélet

2011.12.04. 08:27

Újabb útberuházások, felújítások a megyében

Szekeres Imre (MSZP) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón jelentette be a napokban, hogy a költségvetéshez több, a térséget érintő módosító javaslatot nyújtott be.

Banka Cs.

Szerette volna, ha összesen 3,7 milliárd forint értékben biztosít forrást az állam, településeket összekötő jászsági közutak (Jászapáti—Jászkisér; Jászjákóhalma—Jásztelek, Jászalsószentgyörgy—Jászladány; Jászladány—Besenyszög; Jászdózsa felé vezető bekötő út a 31-es főútról; Jászberény—Jászboldogháza közötti Imrédy út; illetve az Jászárokszállás—Pusztamonostor közötti útszakasz) felújítására. Mindezek mellett a jászberényi kórház működtetéséhez szükséges költségeket 100 millió forinttal egészítette volna ki, valamint teljes egészében állami finanszírozásúvá tette volna a Jászság Népi Együttes székházfelújítását.

A szocialista képviselő rámutatott, hogy javaslatait a Fidesz-KDNP pártszövetség tagjai — köztük dr. Szabó Tamás és Pócs János jászsági országgyűlési képviselők — elutasították.

— Az ilyen javaslatokat egy ellenzéki képviselőtől a politikai demonstráció eszközének kell tekinteni — jegyezte meg dr. Szabó Tamás. — Tavaly is volt hasonló kezdeményezés, s gyanítom jövőre is lesz. Ellenzéki képviselőként valószínű magam is élnék vele.

A politikus hozzátette, hogy az ország költségvetése egységes rendszer, amelybe nem lehet csak úgy itt-ott belenyúlni, hiszen más térségekben is megvannak a hasonló igények.
— Nem emlékszem, hogy például a jászberényi kórházat nyolc éven keresztül, míg kormányon volt az MSZP, elárasztotta volna a pénz — tette hozzá Szabó Tamás.

— Nem értem, miért nem hétmilliárdot kért képviselőtársam, annak talán nagyobb hatása lenne — mondta Pócs János. — Amikor kormányon voltak, nagyon sok útépítést ígértek, amiből nem lett semmi. Mi annyit ígértünk a térségben, hogy a 31-es út, a Jászboldogháza—Jánoshida, illetve a Jászszentandrás—Jászapáti utak megújulhatnak a ciklusban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!