Közélet

2012.04.12. 10:41

Egyetért a rendőrök mérlegelési jogának megszűnésével?

Olvasóinkat kérdeztük, mi erről a témáról a véleményük.

Szoljon.hu

Szakács Tibor, Szolnok: — Abból a szempontból jó, hogy nem fognak kivételezni a rendőrök senkivel. Eddig ugye eldönthették, hogy kire mennyi büntetést rónak ki, most ez mivel fix összeg lesz, nem lehet rajta változtatni. Azt viszont igazságtalannak tartom, hogy ha valaki nem tud a helyszínen fizetni, akkor sokkal többet kell neki kipengetni később.

Urbán Miklósné, Jászberény: — Helyesnek tartom az életbe lépő változást. A rendőröknek az a feladata, hogy amennyiben szabálysértést észlelnek, azzal szemben fellépjenek. Márpedig, ha valaki egy másik személyhez hasonlóan szabálysértést követett el, akkor annak bírsága is hasonló kell, hogy legyen.

Fodor Judit, Berekfürdő: — Nem értek vele egyet, jó volt, hogy az adott esetben a helyszínelő rendőr mérlegelhette a szabálytalankodó autóssal vagy kerékpárossal szemben, hogy a tettéért a maximális bírságot vagy csak mintegy figyelmeztetésként az alsó határt szabja ki. Mostantól pedig a bírságok is sokkal magasabbak lesznek.

Kiss Zoltán, Karcag: — Azért értek egyet ezzel a módosítással, mert így legalább nem lesz lehetősége a rendőrnek eltérően megítélni egyes emberek cselekményeit, s különbséget tenni köztük. S így az is megszűnik, hogy indokolatlanul magas bírságot adjon egyik vagy másik kerékpárosnak vagy autósnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!