Közélet

2012.04.21. 15:26

Hihetetlen: világrekordot állított fel a magyar férfi

Március utolsó napján fantasztikus világcsúcsot futott Muhari Gábor. A szolnoki származású atléta hat óra alatt 92 613 métert tett meg, így 425 méterrel felülmúlta a lengyel Tomasz Chawawko világrekordját. Mivel a magyar futók csak ritkán érnek világcsúcsközeli eredményeket, a sportember nyomába eredtünk, és utol is értük.

Szoljon.hu

Egykori edzője, Retkes Tibor ma is tartja a kapcsolatot tanítványával.
— Kisgyerek kora óta jól ismerem Gábort  — kezdte a szakember. — Mindig is fanatikus, sokoldalú atléta volt. Sprinttávon és távolugrásban jó eredményeket ért el.  Később már középtávon futott, diákolimpiai bajnoki címeket szerzett. Jó eredményeinek köszönhetően a junior és az utánpótlás-válogatottba is bekerült. Mivel az egyetemi tanulmányait nem hanyagolta el, ezért az olimpiai távokon már nem tudott nagy eredményeket produkálni. Szerencsére áttért a hosszú távra, ahol szorgalmának és fanatizmusának köszönhetően sorra aratja le a babérokat. Azt gondolom, hogy további szép sikereket várhatunk tőle.

Muhari Gábor is azon van, hogy minél többet kihozzon magától, és más távokon, sőt más sportágban is komoly tervei vannak.
— Bécsben mint minőségügyi menedzser dolgozom — kezdte Gábor. — Ahhoz, hogy az ultratávokon jól szerepeljek, heti 200 kilométert kell teljesítenem az edzéseken, ami nem könnyű a mindennapi feladatok mellett.
Gábor arról is beszélt, hivatalosan még nem világcsúcstartó, hiszen a veszprémi versenyt követő doppingvizsgálat eredményei még nem érkeztek meg, de tiszta a lelkiismerete.

— Soha nem doppingoltam, és nem is fogok! — folytatta. — Saját erőmből, tehetségemnek és kitartásomnak köszönhetem az eredményeimet. Különböző vitaminkészítményeket én is fogyasztok, csak tiszta eszközökkel sportolok. Azt gondolom, ha csalok, akkor nemcsak saját magammal, hanem az ellenfeleimmel is tisztességtelen vagyok.  Visszatérve a futásra: Veszprémben 3:54 perces ezer métereket futottam. A vasárnapi olaszországi 100 km-es világ- és Európa-bajnokságon négyperces ezreket kell futnom, ha az élbollyal akarok célba érni. Ha túl leszek a vasárnapi viadalon, már az Ironman versenyekre fogok készülni, ahol „csak” 42,2 km-t kell futni, viszont emellett 3,8 km lesz az úszó-, 180 km pedig kerékpártáv.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!