Közélet

2012.04.18. 11:27

Hivatalába lépett Abony új jegyzője, dr. Balogh Pál

Április elsejétől tölti be hivatalát Abony új jegyzője, dr. Balogh Pál, aki nem könnyű örökséget vett át, hiszen a posztra is már többszöri sikertelen pályázat után került új személy.

Szoljon.hu

A szolnoki születésű jogászember első diplomáját még történelem-népművelés szakon szerezte, s Budapesten dolgozott egy gyermekvédelmi intézményben. Pályamódosítását követően, Szolnokon a megyei földhivatalnál helyezkedett el, majd a városi gyámhivatalt vezette mintegy hat éven át. 2003 óta töltötte be Gyöngyös aljegyzői tisztségét, s innen pályázott Abonyba, jelenlegi posztjára.

— Az első benyomásom az abonyi hivatalról az, hogy bár vannak „szűk keresztmetszetek”, ott többségükben rátermett és elkötelezett munkatársakat találtam — mondta a jegyző. — A képviselő-testület és a helyi politikai élet megosztottsága valóban kihívást jelent. Egy meglehetősen bonyolult erőtérben kell a hivatalt vezetni, de bízom benne, hogy sikerül megbirkóznunk e feladattal. Abonyban olyan nagy  beruházások folynak, illetve kezdődnek meg a következő hónapokban, amelyek hosszú évtizedekre fogják meghatározni nem csak a városképet, de a város élhetőségét, és az önkormányzat pénzügyi-költségvetési lehetőségeit is. Így igazából nem csodálható, hogy egy megosztott testületben e nagy horderejű kérdések körül éles politikai összeütközések alakultak ki.

A hivatalnak természetesen az a dolga, hogy a hatályos jogszabályok által kijelölt feladatait jó szakmai színvonalon lássa el, alapos és pontos szakmai előkészítő munkával szolgálja ki a város vezetését, és hozza olyan helyzetbe, hogy jó és törvényes döntéseket tudjon hozni. Legalább ilyen fontos ugyanakkor a meghozott döntések pontos és következetes végrehajtása is — hangsúlyozta dr. Balogh Pál.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!