Közélet

2013.01.29. 12:40

A Jászkun Volán helyközi járatait vehetik igénybe a helyiek

Az elmúlt év végéig a Jászkun Volán Zrt. végezte Mezőtúron a helyi személyszállítási feladatokat, ezt követően azonban a közszolgáltatói szerződés lejárt.

Szoljon.hu

A város képviselő-testülete úgy döntött, hogy 2013-tól így a helyi autóbusz közlekedés átmenetileg szünetel Mezőtúron. Ennek oka kettős: egyfelől a helyi tömegközlekedés biztosítása nem tartozik a kötelezően ellátandó önkormányzati feladatok közé.

Ezt csak saját bevételeik terhére finanszírozhatják az önkormányzatok, amennyiben anyagi lehetőségeik engedik, Mezőtúron pedig jelenleg igen szűkösek a források. Emellett a járatok kihasználatlansága is indokolta a döntést.

A helyi autóbusz közlekedés szüneteltetésével a közlekedési igények kielégítésére más lehetőségeket kell igénybe venniük a helyben utazni szándékozóknak. Ezért az érintett felek úgy határoztak, hogy a Jászkun Volán Zrt. helyközi járatait helyi közlekedésre is igénybe lehet venni a városban, a legalacsonyabb tarifákkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!