Közélet

2013.01.27. 10:15

A kérésekhez igazították a rendeletet Kisújon

A kisújszállási képviselő-testület tavasszal fogadta el a közterületek karbantartásáról és tisztán tartásáról szóló rendeletét.

Szoljon.hu

A rendelet meghatározta a lakosok alapvető jogait és kötelezettségeit a tulajdonukban vagy használatukban lévő ingatlanhoz kapcsolódó közterületek gondozását.

A jogszabály gyakorlati alkalmazásának megismertetésére lakossági fórumot is tartottak, ahol az érdeklődők elmondhatták véleményüket, észrevételeiket. Emellett a polgármesteri hivatalhoz is érkeztek javaslatok, ötletek a lakosságtól, érintett cégektől, szervezetektől és a képviselőktől.

Az önkormányzat igyekezett figyelembe venni a beérkezett javaslatokat, ezért év végén felülvizsgálta a rendeletét. Mint megtudtuk, a területi határokat újra átgondolták, így a Deák Ferenc utcai, a Kossuth Lajos utcai és a Nagy Imre utcai társasházi lakókörnyezetben az új területhatár az épületek felőli járdaburkolatok széle lett, így a kifogásolt járdaszakaszok, valamint a járdaszakaszok és az útburkolatok széle közötti terület gondozását és tisztán tartását a Kisújszállási Városgazdálkodási Kft. végzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!