Közélet

2013.01.31. 17:57

Egész városrészek szépülhetnek Szolnokon

Dr. Vidéki László ügyvédet jelölték a közelmúltban sajnálatosan elhunyt Magyar Béla helyére a Szolnoki Városfejlesztős Zrt. felügyelőbizottságába, akinek a személyét a csütörtöki közgyűlésen meg is szavazták a képviselők.

M. G.

Az idei első ülésen a testület többsége örömmel volt kénytelen módosítani a 2012. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletet, mivel a város – a 2011 decemberi 800 millió forintos segítséget követően – tavaly év végén közel 1,5 milliárd támogatást kapott az államtól. Mint ismeretes, 900 millióból a város rendezte az eddig kifizetetlen számláit, illetve intézményeinek költségeit, továbbfinanszírozza a kötelező feladatait, a további 600 millióból pedig tartalékot képez a 2013-as évi fejlesztésekre.

A közgyűlésen határozatot fogadtak el arról, hogy a Széchenyi-, valamint a Pletykafalui városrészt – Tücsök és Hangya utca környéke – fejlesztik, illetve felújítják, valamint kibővítik a megyeszékhely kerékpárút-hálózatát. A város támogatást igényel a „Természettudományi ismeretek oktatása korszerű eszközökkel és módszerekkel” címmel kiírt pályázattól, amely a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolát, valamint a Varga Katalin Gimnáziumot érinti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!